Másalto verbindt er zich toe een espresso met constante kwaliteit te branden. Door mensen en met mensen.

Másalto is ontstaan uit een menselijk verhaal. Zo’n soort verhaal dat zijn kracht haalt uit de passie en de liefde van alle betrokkenen. Liefde voor de natuur en voor de rijkdommen die ze ons aanreikt, voor mensen en hun arbeid.

Uit het verlangen ook om terug te keren naar oorspronkelijke producten en methodes, met respect voor het werk van kleine producenten. De mondialisering en de industrialisering verblinden ons en onderdrukken elke mogelijkheid tot ontwikkeling. De productierace verplicht ondernemingen om steeds meer te produceren voor steeds minder geld. Deze waanzinnige wedloop heeft onontkoombare gevolgen op de arbeidsmarkt, die uitgehold wordt door machines. De basiskwaliteit van producten wordt vervangen door ersatzproducten die de aroma’s en de smaken reproduceren. Vervolgens treedt de marketingmachine in actie en de consument koopt op basis van drang, of verleid door het beeld van perfectie dat sommige merken voorhouden. De gevolgen zijn velerlei en destructief voor zowel de mens als voor het kwaliteitsproduct. Minder arbeid, meer armoede en meer verwaarlozing van het milieu. Kwalitatieve producten worden gekopieerd via wetenschappelijke en chemische procedés. En de mens verliest zijn gevoel voor smaak, en zelfs zijn referenties.

Wist u dit?

De koffieplant verkiest de schaduw van een boom boven volle zon...

De natuur schonk ons een wonderlijke plant als de koffieplant. Zo kwetsbaar en complex. De basisplant, de arabica van het hoogland, groeit en bloeit slechts onder het gebladerte van het woud. De grote industriële merken laten hun koffieplanten echter in volle zon groeien, en stoppen ze vol met pesticiden en meststoffen opdat ze resistent zouden worden tegen de zon en tegen insecten. Om de productiekosten te doen dalen, negeren ze de ware aard van de plant. In tegenstelling tot Másalto die net alles in het werk stelt om deze aard te respecteren.

Indien u doorgaat met surfen op onze site, aanvaardt u onze Cookiebeleid.
Ok