De verpakking.

Het geheim van een goede espresso zit in de versheid van de koffie, en dus in zijn verpakking. Afhankelijk van het type bestaan er verschillende methodes om koffie te verpakken. Koffiebonen krijgen een verpakking die met stikstof onder druk wordt gezet of die wordt voorzien van een ventiel. Voor gemalen koffie bestaan er drie verpakkingsvarianten: hard vacuüm, vacuüm met ventiel of de metalen doos. Uiteraard heeft Másalto geopteerd voor een verpakking met geavanceerd ventiel. En voor nog versere koffie branden en leveren wij ‘just in time’, m.a.w. wij houden onze voorraden zo klein mogelijk.

Waarom is een goede verpakking zo belangrijk voor koffie?

Na het branden ondergaat de koffie 4 reacties:

  1. Oxidatie door de zuurstof in de lucht.
  2. Het ranzig worden van was en vetten.
  3. Het vrijkomen van koolzuuranhydride.
  4. Aromaverlies.

Om te verhinderen dat de koffie zijn aroma verliest, werden er jaren geleden nieuwe verpakkingen ontwikkeld.

Indien u doorgaat met surfen op onze site, aanvaardt u onze Cookiebeleid.
Ok