Espressobranding voor een perfecte koffie.

Bij Másalto hebben we geopteerd voor een espressobranding om een zo perfect mogelijke koffie voor espressomachines te verkrijgen. Onze evenwichtige melange wordt op trage wijze gebrand tussen 212° en 220° (koffie die op lagere temperatuur gebrand wordt, is bestemd voor percolators).
Het resultaat? Een ideale body, een ronde smaak, het beste van het koffie-aroma...

De espressomachine met zijn Frans-Italiaanse roots.

Het doel was een machine te ontwikkelen om heel snel hele lekkere koffie te zetten. Vandaar de naam ‘espresso’, Italiaans voor ‘snel’.

De eerste espressomachine werd halfweg de 19e eeuw uitgevonden door een Fransman. Het was een behoorlijk ingewikkeld toestel, dat evolueerde dankzij talrijke Italiaanse verbeteringen van merken zoals Bezzera, Pavoni, Gaggia, Faema en Marzocco.
Een belangrijk keerpunt was het opdrijven van de druk van de pomp van 1,5 bar naar een continue 9 bar. In Noord-Europa brak espresso pas enkele decennia geleden door.

Espresso is zoals goede wijn.

Net zoals bij de beste cru’s kan je bij espressokoffies een onderscheid maken op basis van kracht en sensualiteit, karakter en zachtheid. Wanneer je espresso maakt, wordt het water met hoge druk door de koffie gestuwd. De koffie dient dan ook heel fijn gemalen te zijn. Dat vergroot het contactoppervlak met het water en bevordert de extractie van de oplosbare substanties die de espresso net zijn smaak geven. De espressomethode zorgt voor het beste aroma en het laagste cafeïnegehalte.

Espresso versus Americano

Espresso wordt gedronken in een klein kopje, om ten volle te genieten van de smaak en de intensiteit. Net als een goede cognac of een goede wijn. Espresso aangelengd met warm water is lichter en bevat meer cafeïne en drink je eerder om het warm te krijgen of als oppepper. De Italianen noemen dat een ‘Americano’, omdat het aanlengen met water een gewoonte zou geweest zijn van de Amerikaanse soldaten in de Tweede Wereldoorlog, om een koffie te bekomen die leek op wat ze in hun thuisland gewoon waren.

Indien u doorgaat met surfen op onze site, aanvaardt u onze Cookiebeleid.
Ok